کتاب «علم و دین در افق جهانبینی توحیدی» نوشته مهدی گلشنی و با پیشگفتار آیتالله سبحانی به همت انتشارات دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به بهای ۴۰ هزار تومان منتشر شد.
علم جدید در محیطی دین باور شروع شد و بنیانگذاران علم جدید مطالعۀ طبیعت را یک عبادت می دانستند . اما کم کم مکاتبی که فقط برای یافته های تجربی شان قائل بودند نضج گرفتند و پیشرفتهای علم جدید در ابعاد نظری و عملی موقعیت این مکاتب را تقویت کرد. اما با خسارات ناشی از دوجنگ جهانی و نضج گیری مکاتب مختلف فلسفۀ علم در نیمۀ دوم قرن بیستم کم کم معلوم شد که علم به تنهائی توانائی پاسخگوئی به سؤالات بنیادی بشر را ندارد و حتی توفیق خود را نمیتواند توجیه کند و نمیتواند جلوی سوء استفادههای عملی از علم را بگیرد. لذا از دهۀ ۱۹۶۰ به بعد به تدریج بازگشت به دین را در بعضی از محافل علمی میبینیم . همچنین تعداد قابل توجهی از بزرگان طراز اول علم صریحاً متدین بودن خود را ابراز داشتهاند و با مطرح کردن نقش اصول متافیزیکی در انتخاب نظریهها به دفع شبهات ملحدان و شکاکان پرداختهاند.
در کتاب «علم و دین در افق جهانبینی توحیدی» با طرح بعضی از مهمترین مسائل چالشبرانگیزی که علم معاصر در مقابل ادیان الهی مطرح کرده به دفع شبهات پرداخته شده و ضرورت حاکمیت یک چهارچوب جامعتر بر علم آینده توصیه شده است.
عناوین فصول کتاب علم و دین عبارت است از:
۱- رابطۀ علم و دین در جهان اسلام
۲-علم و دین در اروپای قرون وسطی
۳- ارتباط علم و دین
۴- مسئلۀ خودکفایی علوم تجربی
۵- آیا علم و دین به دو فرهنگ تعلق دارند؟
۶- کیهان شناسی و خلقت
۷- استدلالها بر وجود خداوند بر اساس شواهد علمی
۸- معجزه
۹- مسالۀ شرور در جهان
۱۰- هدفداری جهان
۱۱- معاد
۱۲- ارزشها و مسائل اخلاقی در علم و فناوری
۱۳- چرا علم دینی؟
۱۴- علم آینده چهارچوبی جامعتر نیاز دارد
کتاب «علم و دین در افق جهانبینی توحیدی» تألیف مهدی گلشنی به همت انتشارات دانشگاه خواجه نصیر منتشر شد و در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ارائه میشود.
بستن *نام و نام خانوادگی * پست الکترونیک * متن پیام |
محمودرضا قاسمی
سایت محمودرضا قاسمی
سایت حجت الاسلام محمودرضا قاسمی
تمامی خدمات و محصولات این سایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می باشند و فعالیت های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.