menusearch
mr-qasemi.ir

رونمایی از کتاب قربانی طهران حامد اشتری

جستجو
پنج شنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ | ۳:۳۲:۴۳
۱۳۹۸/۲/۱۶ دوشنبه
(3)
(0)
رونمایی از کتاب قربانی طهران حامد اشتری
رونمایی از کتاب قربانی طهران حامد اشتری

محمودرضا قاسمی

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، کتاب «قربانی طهران» که توسط نشر معارف در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده است، با حضور حامد اشتری نویسنده این کتاب و هادی خورشاهیان شاعر و نویسنده در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی رونمایی شد.

این اثر نگاهی داستانی به اتفاقات مشروطه داشته و می‌کوشد سیر تحول جوانی عدالت‌خواه را در آن بحبوحه سیاسی نشان دهد.

جوانی که با رؤیای عدالت‌خواهی از وطن مهاجرت کرده و به مرکز تحولات سیاسی آن زمان یعنی تهران می‌آید و اوضاع را با آنچه در جراید می‌خوانده کاملاً متفاوت می‌یابد.

در پشت جلد این کتاب آمده است: «مسئله عشق و علت به‌وجود آمدنش، به‌سادگی قابل‌شناسایی نیست. گاهی عشق وسط مأموریتی خطرناک سراغت می‌آید و بین دوراهی اسیرت می‌کند… گاهی هم پلی می‌شود برای صعود... اراده‌ای می‌شود که میله‌های زندان خودخواهی را می‌برد و چشمت را به‌روی نوری زیبا باز می‌کند. جان عاشق بی‌قرار می‌شود و در نظرگاه جای ترنج دست می‌برد.»

قربانی طهران حکایت روزهای پر تب‌وتاب مشروطه است. داستانی تاریخی که شور و شوق پسری جوان برای عدالت‌خواهی را روایت می‌کند. شوری که یا عشقی نابه‌هنگام همراه می شود و…

در ابتدای این برنامه هادی خورشاهیان، از نویسندگان و منتقدان مطرح ادبیات داستانی کشور، ضمن طرح نکاتی در خصوص محتوا و متن این کتاب گفت: در طول تاریخ، روحانیان قشر تاثیرگذار و جریان‌سازی بودند. دکتر شریعتی در جملاتی می‌گوید که هیچ قرارداد ننگینی را ندیدم که امضای روحانی شیعه پای آن باشد. روحانیت در ادبیات هم نقش موثر داشته‌اند.

وی افزود: موضوعی که برای کتاب انتخاب شده، موضوعی تردیدبرانگیز است. این تردید‌ها برای تاریخ‌نگاران نیز وجود داشته است. در این رمان نویسنده نظر خود را به مخاطب تحمیل نکرده است. به‌همین دلیل مخاطب کتاب را بدون پیش‌فرض و قضاوت می‌خواند. در این داستان با یک واقعه تاریخی روبه‌رو هستیم که دقیقاً از سال آن رخداد، اطلاعاتی نداریم. شاید به‌نظر برسد برای صد سال پیش است. در ضمن اتفاقات تاریخی، با احساسات و عاشقانه‌هایی روبه‌رو هستیم که به‌طور هوشمندانه‌ای روایت شده است.

خورشاهیان به تلاش و مطالعه گسترده حامد اشتری در جمع‌آوری اطلاعات برای نگارش این کتاب اشاره کرد و گفت: ما به‌عنوان رمان‌نویس نباید راجع به چیزی که قطعی نیست، با قاطعیت بنویسیم. چون مخاطب با ما همراه نمی‌شود و برایش قابل قبول نیست. اسم کتاب جذابیت خاص خودش را دارد. به‌نظرم مردم معمولاً به داستان‌های رازآلود علاقه‌مند هستند. در این داستان دو خط موازی جنگ‌ و صلح را شاهدیم که نویسنده به‌زیبایی در موازات هم روایتشان می‌کند.

در ادامه این مراسم حامد اشتری، نویسنده این اثر، به انگیزه‌های خود برای چاپ این اثر اشاره کرد و گفت: با اینکه یک هفته از شروع نمایشگاه گذشته، ما به سختی توانستیم مجوز کار را بگیریم.

وی ادامه داد: من در این رمان دغدغه خودم را مطرح کردم. یکی از مسائلی که بنیان‌های وجودی من را درگیر کرده بود، انقلاب مشروطه بود. زمانی که قاجار رو به افول و فروپاشی بود، اتفاقات و مناسباتی که در جامعه آن زمان مطرح بود، نظر من را جلب کرد. چیزی که آن زمان مطرح بود، توسعه بود که قصد رویارویی با سنت و دین داشت. این بود که من مطالعاتم را چند برابر کردم و به‌دنبال نماد‌ها و آثار تهران قدیم رفتم. به‌دنبال خانه شیخ فضل‌الله در تهران قدیم رفتم؛ اما با یک ویرانه مواجه شدم. اگر اتفاقات گذشته و پیچ‌های تاریخی را ندانیم، آینده را هم نمی‌توانیم تحلیل کنیم. من امیدوارم که داستان جذاب و اثرگذاری خلق کرده باشم که مخاطب از مطالعه آن احساس ملال و خستگی نکند.

soroshundefined
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر